::I THANK YOU::

Dear You,
We met for a reason, He guided me thru you,
He made me decided, To change on the 10th hour,
Though chances are that we're never going to meet again,
I THANK YOU!!

p/s: I'll nver be the same, if we ever meet again..:)

Sunday, September 11, 2011

:: MUDA LAGI LA...::



Bila status Y!M jadi macam ni..


Status facebook pula begini..

Dan ini status skype...

APAKAH MAKNANYA??
*senang nye soalan..:p *


tiba-tiba popup window keluar...

+ "gatai la ni ye..."

- "akak!!!! mereka gembira..baru 21tahun dah kahwin..tak aci.. =,='

+ "lar, jodoh dah sampai, nak buat macam mana.."

- "tapi sama je macam org, tgah belajar lagi........"

+ "elok lah tu nikah..kan tu yang dituntut Allah..
mengelakkan berlaku zina berleluasa..

- " tapi.......

+ " yati pun nak kahwin boleh, kalau dah ada duit, sedia mental dan fizikal, boleh...
janji kena kuat, nikah kahwin bukan perkara main-main..."

- "takde duit pun boleh..nikah khitbah boleh,kn? heeeee........."

+ "boleh je..nak ke? nanti akak suruh abang gtaw mak...."

....................................................................................

alahai akak iparku sorang ni pun, senangnya...
tapi kalaulah semua orang berfikir macam ni,

YESSSS!!! BOLEH KAHWIN TAHUN NI GAK!!

Kalau dulu bukan main lagi,
Selagi belum ada kerja tetap,
Selagi belum ada kereta sendiri,
Tak nak kahwin!

Tapi sekarang, macam tak menyempat dah..

Sebabnya...
Saya jeles dengan mereka..
Si jejaka ada makwe,
Si gadis ada pakwe...
( pakwe = pak tua, makwe= mak tua??)

Mereka keluar makan bersama,
Mereka 'study grup' bersama,
Mereka berjalan bersama,
Mereka berpimpin tangan,
(nampak macam sweet sangat,kn)
Mereka ada si dia untuk berkongsi masalah,
Mereka ada si dia untuk berkongsi ketawa,
Mereka ada si dia untuk berkongsi air mata..

Teringin nak rasa apa yang mereka rasa..
Tapi , biarlah dengan si dia yang halal bagiku.. :)

Bukan tiada Allah untuk meminta pertolongan,
Bukan tiada ibu bapa untuk meluah isi hati,
Bukan tiada rakan-rakan untuk berkongsi suka dan duka,
Bukan tiada abang dan akak untuk berjalan bersama..

Tapi
Saya
Perempuan
Normal
Perasaan
Hadir
Bukan
Dipaksa


tiba-tiba lagi...
popup windows keluar semula....


- "tapi kan kak, dyer abis blajar lambat lagi la...
org sambung masters dulu eh.. nanti kami sama2 habis..."

+ "sapa cakap tak boleh kahwin masa belajar??....."

...............................................................................................

persoalannya: siapakah dyer?
*biarlah menjadi rahsia antara kami sahaja...tettt......*

buat mereka-mereka yang seusia saya,
yang telah selamat diijabqabulkan,
selamat membina Baitul Muslim,
saya bangga dengan anda,
Barakallahulakuma wabaraka aliakuma..
Wajama'a bainakuma filkhair.. :)
Doakan kami-kami dapat mengikut jejak langkah anda.. ;)

notakaki:saya memang muda lagi...saja nk kaitkan dgn tajuk...heee~
notakaki2:yati tu nama manjaku among my family members..*manjalah sgt.. :p *


p/s: esok start sem baru..so esok lah baru kembali semula hidup sebagai pelajar..:)



6 comments:

zi_anny said...

oOo..patutla nak sambung master...hehhe :P

kita tengok dorang macam sweet je tapi bila rasa sendiri agak2 sweet ke sour??

khayla fadwah said...

jom sambung masters sama2.. :)

ikut pengalaman, pahit..
sebab makin bertambah dosa kot...

zi_anny said...

aku tak sambung la master..
kalu ada rezeki laen kali..
insya-Allah :)

tambah dosa?? setuju gak :P

khayla fadwah said...

ok, xsmbung pon xpe..
keje tros, dpt kumpul duit lg bnyk, kn? :)

try untuk dekatkan diri to Him.. :)

HazwanDotCom said...

dah ada calon eh atty? hehe

khayla fadwah said...

hazwan: itulah masalahnya..xde lg..
ada kosmet yg single n available lg x? heeee~ ;)