::I THANK YOU::

Dear You,
We met for a reason, He guided me thru you,
He made me decided, To change on the 10th hour,
Though chances are that we're never going to meet again,
I THANK YOU!!

p/s: I'll nver be the same, if we ever meet again..:)

Thursday, April 14, 2011

::AWAK...BETUL KE DAH CUKUP NI?::




awak kata,
kalau kita ada duit,
dapat beli makanan,
lengkapkan segal keperluan.
cukuplah tu...

kamu kata,
kalau kita solat 5kali sehari,
puasa penuh dibulan Ramadhan,
mak ayah bayarkan zakat,
cukuplah tu...

dia kata,
kalau kita sambung belaja,
markah ujian lebih dari setengah,
assignment siap sebelum due date,
cukuplah tu...

mereka kata,
kalau kita pakai tudung,
pakai baju lengan panjang,
pakai seluar panjang,
cukuplah tu...

tapi saya kata,
cukup dah ke,
hanya dengan ibadah yang wajib,
KITA DIJAMIN KE SYURGA??

mungkin boleh,
tapi mestilah ada syaratnya,
ibadah wajib kita tu sempurna,
ibadah wajib kita tu diterima Allah.

ok..
awak, kamu, dia dan mereka,
jom kita check semula amalan kita..

kita ada duit, kadang-kadang lebih dari cukup,
tapi kenapa tangan kita berat nak bersedekah?

kita solat, cukup lima waktu,
tapi sering dipenghujung waktu..

kita puasa penuh dibulan Ramadhan,
tapi sekadar menahan lapar dan dahaga,
telinga, mata kita tak pula puasa sama..

kita belajar, sampai tak tidur malam,
tapi semata-mata sebab nak exam..

kita pakai tudung, tapi tak tutup dada,
baju kita lengan panjang, tapi ikut bentuk badan..

kira sempurna dah ke macam tu?
yakin Allah terima amalan kita?


tengok kek ni,
awak, kamu, dia dan mereka..
suka yang mana??



kek dikiri ni adaalh ibadah wajib yang kita lakukan
memang dapat sebijik kek,
tapi cantik ke kek plain je?

kek dikanan ni pulak, ibadah wajib kita + amalan sunat
makin banyak amalan sunat kita buat,
makin banyaklah hiasan,
makin cantiklah kek ni kan? :)


kalau awak, kamu, dia dan mereka
suka kek yang comel ni,
jom kita buat amalan sunat banyak2

nanti kita tengok kek siapa lagi cantik
nanti kita dapatlah kek yang comel ni..:)



p/s: zianny, ok..sy xguna epal dah..guna kek ok kn? :p

p/s2: tetiba buat entry pasal kek sebab arini birthday my fav.kazen..:)


notakaki: looking for Baskin Robin's icecream cake for my hantaran boleh? woha!


4 comments:

kiwi said...

attiey..ehem2..kek hantaran..waa..plan dh ade tu..t jgn lupe jemput..hihi :p

khayla fadwah said...

haha~
saje gedix sekejap...
padahal bz nk final ni...=))

saya said...

like. :)

nak makan kek jugak!

khayla fadwah said...

ipah: mari la cni..jom g mkn kek same2..:)